Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені з'ясували, скільки років максимально може жити людина
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, скільки років максимально може жити людина

В середньому людина живе до 80 років, але бувають винятки, коли довгожителі живуть до 100 років

23 серпня 2021, 09:05 comments1850
Поділіться публікацією:

Хоча більшість із нас може розраховувати, що доживе до 80 років, деякі люди кидають виклик очікуванням і доживають до 100 років. У таких місцях, як Окінава, Японія та Сардинія, Італія, багато столітнього населення.

Вчені з'ясували, скільки років максимально може жити людина

Жанна Кальман, фото з відкритих джерел

Найстаріша людина в історії — француженка на ім'я Жанна Калмент — дожила до 122. Коли вона народилася у 1875 році, середня тривалість життя становила приблизно 43 роки, пише The Conversation.

Але скільки ж насправді може прожити людина? Це питання, яке люди задають століттями. Попередні дослідження встановили цю межу близько 140-річного віку. Але більш нове дослідження показує, що межа людського життя наближається до 150.

Тепер дослідники із Сінгапуру, Росії та США застосували інший підхід до оцінки максимальної тривалості життя людини. За допомогою комп’ютерної моделі вони оцінюють, що межа людського життя становить близько 150 років.

Дожити до 150

Фактично старіння можна визначити як втрату здатності підтримувати гомеостаз. Як правило, чим молодша людина, тим швидше вона одужує.

Дослідники взяли зразки крові у понад 70 тисяч учасників віком до 85 років і подивилися на короткочасні зміни в кількості їх клітин крові. Кількість білих кров'яних тілець, які є у людини, може вказувати на рівень захворювання в її організмі, тоді як об'єм еритроцитів може вказувати на ризик хвороби серця або інсульту людини чи когнітивних порушень, таких як втрата пам'яті. 

Ці розрахунки передбачали, що незалежно від здоров’я чи генетики стійкість повністю знизилася до 150, даючи теоретичну межу тривалості життя людини.

Наприклад, сьогодні народжена дитина може розраховувати на 85-річний медичний прогрес, щоб збільшити тривалість свого життя, тоді як 85-річна людина зараз обмежена сучасними медичними технологіями. Таким чином розрахунок, використаний дослідниками, буде відносно точнішим для людей похилого віку.

Раніше портал "Коментарі" інформував, чому повільна хода наближає старість. Фахівці дішли висновку, що швидкість, з якою звикла ходити людина, безпосередньо пов'язана не тільки з процесом старіння, а й зі здоров'ям її мозку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини