Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені з'ясували, скільки будуть жити люди у 2100 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, скільки будуть жити люди у 2100 році

Дослідники з Вашингтонського університету в США поділилися прогнозом щодо тривалості життя людей у 2100 році

4 липня 2021, 18:45
Поділіться публікацією:

На тривалість життя людей впливає безліч факторів. Зараз, згідно з даними, чоловік в середньому живе 71 рік, але до 2100 року, як прогнозують дослідники, цей показник буде значно вище.

Вчені з'ясували, скільки будуть жити люди у 2100 році

Скільки будуть жити люди у 2100 році / Фото: Copyright 2019 / Sergii Gnatiuk / Shutterstock

Американські вчені припускають, що через 79 років тривалість життя людей збільшитися до 120 років. Їх висновки були зроблені на основі результатів демографічних прогнозів, статистики по виживаності літніх людей, а також даних в міжнародній базі по довголіттю людей.

Дослідники стверджують, що до 2100 року 89% людей будуть жити до 126 років, 44% — до 128, а свій 130-й день народження зможуть відзначити близько 13% людей на Землі. В ході свого дослідження експерти спиралися також на статистичне моделювання, куди включили такі фактори, як розвиток медицини, генетики та інші показники, які сприяють збільшенню тривалості життя.

До слова, зараз, згідно з даними Книги рекордів Гіннеса, найстарішу людину у світі звуть Еміліо Флорес Маркес і йому 112 років. Живе чоловік в Ріо-Пьедрас (Пуерто-Ріко).

Нагадаємо, що на сьогодні середня тривалість життя в Україні не тільки чоловіків, а населення в цілому нижче, ніж середня по Земній кулі, враховуючи Африку та інші країни. Директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України Елла Лібанова зазначила, що така невтішна статистика викликана тривалим збереженням занадто низького рівня народжуваності в країні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчений Янь Чжена разом з командою провів дослідження і визначив дієту, яка здатна продовжити життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини