Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені з'ясували, що відбувається з людським мозком після смерті
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, що відбувається з людським мозком після смерті

Експерти провокували зупинку серця у піддослідних щурів і одночасно відстежували їх мозкову активність

19 жовтня 2020, 17:43 comments2211
Поділіться публікацією:

Фахівці з університету Мічігану в США провели безліч дослідів з лабораторними гризунами, які наочно продемонстрували, що ж відбувається з людським мозком після смерті. Про це пише видання lenta.

Вчені з'ясували, що відбувається з людським мозком після смерті

Що відбувається з людським мозком після смерті. Фото: unsplash

Наукові експерименти дозволили зрозуміти, як влаштована природа так званого посмертного досвіду. З ним стикалися люди, які пережили клінічну смерть або зупинку серця.

Вченим довелося спровокувати зупинку серця у гризунів, щоб відстежити активність мозку. Як виявилося, останні 30 секунд життя мозок працює активніше, ніж будь-коли. Також експерти впевнені в тому, що подібна закономірність відбувається і з людським мозком.

"Ми простежили за активністю вмираючого мозку і зробили декілька ключових спостережень, які допоможуть зрозуміти, що відбувається в момент смерті мозку на нейрофізіологічному рівні", — поділився невролог Джим Борджігін, один з авторів даного дослідження.

Також він додав, що це може бути викликано тим, що нейронна активність мозку залежить від різних аномальних процесів, які відповідають за посмертний досвід.

Фахівці кажуть, що електрична активність мозку на ранніх стадіях клінічної смерті є набагато більш вираженою, ніж в звичайному стані. І цю загадку людського організму ще тільки належить детально вивчити.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про новий спосіб омолодження мозку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини