Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені з'ясували, що прогулянки на свіжому повітрі корисні не для всіх
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, що прогулянки на свіжому повітрі корисні не для всіх

Якщо вам не подобається гуляти - не варто себе змушувати

18 листопада 2020, 15:05 comments1307
Поділіться публікацією:

Багато дослідників, лікарі та фітнес-тренери не втомлюються говорити, наскільки прогулянки на свіжому повітрі корисні для нашого здоров'я. І це дійсно так, адже вони підтримують організм в тонусі, допомагають в боротьбі з поганим настроєм і депресією. Однак, не всі люди отримують такий ефект.

Вчені з'ясували, що прогулянки на свіжому повітрі корисні не для всіх

фото з відкритих джерел

Психологи вважають, що, якщо людина не хоче йти на вулицю — не потрібно її примушувати. Близькі люди та друзі не розуміють, що подібний тиск може призвести до негативних наслідків. Якщо людина чимось стурбована або засмучена, то їй потрібно перебувати в тому місці, де вона відчуває комфорт, навіть якщо це диван. А якщо її постійно будуть "витягати" на вулицю — це не призведе ні до якого результату.

Вчені провели масштабне дослідження, щоб вивчити наскільки контакт з природою допомагає людині "вирішити" психологічні проблеми. І результати експерименту показали, що люди, у яких підвищена тривожність, люблять ходити по вулиці, гуляти в парку і т. д., але "зелена терапія" не покращує їх стан, тому що, повертаючись додому, вони продовжують відчувати дискомфорт.

Психолог і автор дослідження Мішель Тестер-Джонс вважає, що людину з якимись психологічними проблемами потрібно заохочувати до того, щоб вона проводила більше часу в тому місці, де їй комфортно, і це не обов'язково повинна бути природа.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як звичайні прогулянки можуть врятувати від серйозного захворювання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини