Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені визначили тканини, на яких найдовше зберігається коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені визначили тканини, на яких найдовше зберігається коронавірус

Медики часто забирають свої халати і костюми додому для прання, тому дуже важливо оцінити, наскільки це небезпечно

26 лютого 2021, 15:02
Поділіться публікацією:

Група дослідників з Великобританії проаналізувала життєздатність на трьох видах тканин, які найбільш часто використовуються для пошиття медичної уніформи: бавовни, поліестеру і полікотону (суміш бавовни та синтетичних волокон) і визначили, де найдовше може зберігатися коронавірус. Про це повідомляє "24 Канал".

Вчені визначили тканини, на яких найдовше зберігається коронавірус

Вчені визначили тканини, на яких найдовше зберігається коронавірус - фото з відкритих джерел

Вчені підкреслили, що медичні працівники часто забирають свої халати та костюми додому для прання, тому дуже важливо оцінити, наскільки це небезпечно.

В ході експерименту дослідники використовували модель сезонного коронавірусу HcoV-OC43, який має схожу структуру і активність, і SARS-Cov-2. Протягом 72 годин вчені спостерігали за патогеном в лабораторних умовах.

В результаті фахівцям вдалося визначити, що найдовше вірусні частинки зберігали життєздатність на поліестері — вони були активні весь час спостережень. На стовідсотковій бавовні коронавірус протримався добу, а найбезпечнішим матеріалом виявився полікотон — там вірус залишався менш як шість годин.

Раніше "Коментарі" розповідали, що у Франції розробили унікальну маску, яка здатна знищувати різні види вірусів. У їх список потрапив також і COVID-19. Незвичайну маску, яка містить спеціальний зовнішній шар, що вбиває коронавірус, представив медичний стартап BioSerenit. Розробники відзначають, що досить менш ніж п'ять хвилин, щоб маска забезпечила людині повний захист. Вона здатна захистити на 99,9% від різних вірусів.

Також в матеріалі нашого видання можна прочитати, що фахівці з Національної академії наук України пояснили, яке захворювання при коронавірусі є найбільш небезпечним. Вчені зробили висновки в результаті аналізу статистики летальності в країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Остров Самоневезения

2 березня 2021, 06:51

Остров самоневезения ( "Остров невезения" на новый лад: https://www.youtube.com/watch?v=goFIxxWru78 ) Весь пропитан вирусом, абсолютно весь, Осторов кипарисовый в океане есть, Осторов кипарисовый в океане есть, Весь пропитан вирусом, абсолютно весь. Там под кипарисами - люди-дикари, С масками на лицах, с вирусом внутри, С масками на лицах, с вирусом внутри, Там под кипарисами - люди-дикари. Что они ни делают - вирус тут как тут, Видно, заклинания вирус не берут, Видно, заклинания вирус не берут, Что они ни делают - вирус тут как тут. Вирус не выводится, намертво прирос, Плачут, Богу молятся, не жалея слёз, Плачут, Богу молятся, не жалея слёз, Вирус не выводится, намертво прирос. Вроде не больные - и могли бы жить, Им бы пандемию взять и отменить, Им бы пандемию взять и отменить, Вроде не больные - и могли бы жить. Как назло, на острове вводится надзор! Бунтарям без масок - штрафы и позор! Дикарям без масок - штрафы и позор! На проклятом острове вводится надзор! По такому случаю с ночи до зари Плачут невезучие люди-дикари И не знают, бедные, как им дальше быть: Вирусы - зловредные, все не истребить...


Новини