Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені визначили, хто розумніший - чоловіки чи жінки
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені визначили, хто розумніший - чоловіки чи жінки

Відповідь на це питання виявилася очевидною

30 листопада 2020, 20:43 comments3027
Поділіться публікацією:

У науці не існує таких понять як "дурний" або "розумний". Для неї існують тільки особливості розвитку і відмінності в будові мозку. Проте, в сучасному суспільстві досі не припиняються суперечки про те, хто ж насправді розумніший — чоловік чи жінка?

Вчені визначили, хто розумніший - чоловіки чи жінки

Хто розумніший - чоловіки чи жінки. Фото: unsplash

Фахівці вирішили пояснити це питання з наукової точки зору, щоб всі сумніви відразу зникли. Вони заявили, що у чоловіків мозок на 12% важче і на 10% більше жіночого. Варто зазначити, що в 1887 році доктор Джозеф Сіммс виявив, що така закономірність пов'язана з високим зростом людини. Однак більший розмір мозку ніяк не впливає на інтелектуальні здібності. А ось мозок дорослої жінки має велику щільність нервових волокон, що говорить про можливість швидше передавати сигнали.

Анатомічні відмінності — це ще не вся різниця між чоловічим і жіночим мозком. Також сильно відрізняється і робота відділів мозку: у чоловіків краще розвинений гіпокамп, мигдалина, скроневі частки, мозочок. Тоді як у жінок краще розвинені середня і нижня лобові звивини, таламус, права лобова частка.

Крім того, у представників сильної статі в мозку є більше зв'язків всередині півкуль, які покращують роботу між сприйняттям і виконанням. А у жінок є більше міжпівкульних зв'язків, які полегшують взаємозв'язок між аналітичним і інтуїтивним способом обробки інформації.

Вчені прийшли до висновку, що всі ці відмінності ніяк не впливають на розумові здібності людини, незалежно від того, чоловік це чи жінка.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому повнотілі чоловіки частіше займаються сексом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Киевлянин

30 грудня 2021, 18:59

Вывод....Мужчина зарабатывает.....Женщина считает и подбивает бабки.Не считая проституток и гомосятины и других типа Верховной Рады..и тому подобной нечести.


Новини