Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені визначили головну небезпеку зубної пасти
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені визначили головну небезпеку зубної пасти

Триклозан, що входить до складу пасти, може викликати запальні процеси

11 січня 2022, 11:56
Поділіться публікацією:

Вчені Університету Північної Кароліни спільно з міжнародними експертами провели дослідження, під час якого дійшли висновку, що зубна паста може бути небезпечною. Її шкоду здоров'ю людини пов'язують із триклозаном, який входить до складу пасти. Фахівці вважають, що ця речовина може спричинити запалення кишківника. Про це пише РБК-Україна, посилаючись на Nature Communications.

Вчені визначили головну небезпеку зубної пасти

Вчені визначили головну небезпеку зубної пасти - фото з відкритих джерел

Небезпека триклозану у тому, що під час потрапляння до шлунково-кишкового тракту, він впливає на мікрофлору кишківника таким чином, що деякі мікроби перетворюються на шкідників. Під їх впливом відбуваються запальні процеси.

Вчені зазначили, що бактерії здатні виділяти ферменти, які, взаємодіючи з триклозаном, стають патогенними для кишківника.

Дослідники запевнили, що вихід є. Вченими вже розроблено з'єднання, яке блокує метаболічні процеси за участю речовини, що міститься у зубній пасті.

Нагадаємо, що канадські дослідили вирішили допомогти екології планети та винайшли альтернативу зубним пастам, які виготовляються у тюбиках. Так, фахівці створили пігулки, які потрібно розмістити між зубами, розкусити та чистити зуби звичним способом. Така паста буде продаватися в упаковці, що швидко розкладається, із 65 таблеток. Формула такого засобу гігієни вже схвалена медиками та дозволена для використання як дорослими, так і дітьми.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, якщо у вас закінчилася зубна паста, то почистити зуби й освіжити дихання можна за допомогою інших засобів, більш натуральних і не менш ефективних.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини