Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені виявили шерстистого носорога з льодовикового періоду (фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили шерстистого носорога з льодовикового періоду (фото)

За словами вчених, останкам доісторичного звіра від 20 до 50 тисяч років

4 січня 2021, 17:17
Поділіться публікацією:

У вічній мерзлоті Якутського краю, вченим вдалося знайти останки рідкісного шерстистого носорога часів льодовикового періоду. Незважаючи на те, що останкам звіра від 20 до 50 тисяч років, вони досить добре збереглися, передає видання Phys.org.

Вчені виявили шерстистого носорога з льодовикового періоду (фото)

Шерстистий носоріг Фото: Valery Plotnikov/Mammoth Fauna Study Department at the Academy of Sciences of Yakutia

Дослідникам вдалося відшукати тушу носорога завдяки таненню вічної мерзлоти в Якутії. Зараз вчені очікують, коли льодові дороги в арктичному регіоні стануть більш прохідні, щоб направити останки носорога в лабораторію.

За даними видання, знайдені останки — одні з найбільш збережених екземплярів представників фауни льодовикового періоду. Безліч м'яких тканин туші залишилися практично неушкодженими, включаючи частину жиру і кишечника.

Вчені виявили шерстистого носорога з льодовикового періоду (фото) - фото 2

Російський палеонтолог Володимир Плотніков стверджує, що знайденому носорогу на момент смерті було близько трьох-чотирьох років. Вчені висловили припущення, що тварина потонула. Більш точні дати будуть відомі, коли останки зможуть доставити на експертизу в спеціальну лабораторію.

Шерстистий носоріг був знайдений на березі річки в Абийському районі. Відомо, що недалеко від цього місця в 2014 році вчені виявили останки такого ж представника льодовикового періоду. Вчені визначили його вік — він становив 34 тисячі років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що археологи виявили останки стародавнього міста, який був зруйнований в результаті жорсткого нападу. Стародавнє місто Ла Хойя в Країні Басків на півночі Іспанії було зруйноване в результаті жорстокого нападу між 350 і 200 роками до нашої ери. Археологи вперше знайшли його в 1935 році, але перші розкопки були проведені в 1973 році.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини