Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
Вчені з китайського Тяньцзинського медичного університету провели дослідження, в ході якого з'ясували, що вживання кави або чаю сприяє зниженню ризику розвитку інсульту та деменції. Про це пише ТСН, посилаючись на результати, оприлюднені у профільному журналі PLOS Medicine.
Вчені виявили ще одну користь кави: результати дослідження - фото з відкритих джерел
У ході дослідження вченими було вивчено дані понад 365 тисяч осіб. Фахівці відбирали добровольців для експерименту з 2006 до 2010 року, а їх дані реєстрували до 2020 року. Перед початком дослідження учасники надали дані про те, як часто вони вживають каву чи чай. Через 14 років у 5079 добровольців розвинулася деменція, а у 10 053 стався інсульт.
Після аналізу всіх даних, вчені з'ясували, що у людей, які п'ють дві-три чашки кави або три-п'ять чашок чаю протягом дня рідше розвивається недоумство та зменшується ризик інсульту.
Вчені також зазначили, що у тих, хто зовсім не вживав цих напоїв, результати були набагато гіршими.
Новини