Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені винайшли коктейль ферментів, що знищує пластикові відходи
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені винайшли коктейль ферментів, що знищує пластикові відходи

Новий коктейль ферментів мікроорганізмів прискорює темпи розкладання пластику в три рази

2 жовтня 2020, 08:23
Поділіться публікацією:

Британські вчені створили коктейль з ферментів мікроорганізмів, який здатний прискорити розкладання пластику. У майбутньому цей спосіб може стати основним у переробці пластикових відходів. Про це повідомляє наукове видання Science alert.

Вчені винайшли коктейль ферментів, що знищує пластикові відходи

Пластикове звалище. Фото: pinterest.co.uk

Мікроорганізми Ideonella sakaiensis виявили ще у 2016-му році. На заводі з переробки пластикових відходів в Японії з'ясували, що ці мікроорганізми виділяють спеціальні ферменти. Вони, своєю чергою, сприяють розкладанню пластика.

З того часу група вчених з Портсмутського університету в Англії намагалася удосконалити ці ферменти. Дослідники працювали з одним з найпотужніших синхрофазотронів у Великобританії. Фермент вони розклали на складові частини за допомогою рентгенівського випромінювання. У підсумку, знайшли з'єднання, яке здатне прискорити темпи розкладання пластику в три рази.

"Ми були дуже задоволені виконаною роботою, коли дізналися, що наш винайдений фермент набагато швидше знищує пластик, ніж його природний аналог", — поділився враженнями від відкриття структурний біолог Джон Макгіхі.

Вчені впевнені, що винайдений фермент можна вдосконалювати й далі. У майбутньому він повинен стати потужною зброєю для знищення пластикових відходів на планеті.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, як океани будуть очищати від пластику за допомогою пошукової системи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини