Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені створили капсулу часу про 2020 рік: що в неї помістили
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені створили капсулу часу про 2020 рік: що в неї помістили

Одну з копій цієї капсули хочуть запустити в космос

22 грудня 2020, 16:10
Поділіться публікацією:








2020 рік виявився одним з найскладніших, адже людству довелося зіткнутися з такою проблемою як COVID-19. Новий вірус вплинув практично на всі сфери діяльності та змінив звичний образ життя людей. Американські дослідники вирішили залишити майбутнім поколінням інформацію про цей рік і створили незвичайну капсулу часу.

Вчені створили капсулу часу про 2020 рік: що в неї помістили

створена капсула часу про 2020 рік (фото з відкритих джерел)

Фахівці вирішили зібрати в одному фалі історії й переживання людей під час пандемії та карантинних обмежень, зміни звичного способу життя, інформацію про природні катаклізми, які відбулися у 2020 році. Цю капсулу часу вони хочуть залишити майбутнім поколінням, вченим, історикам і навіть інопланетним істотам. Всю інформацію про рік, який минає вони помістили в файл розміром у 20 Мб. Проблема полягала в тому, що у них не було носія, який зміг би зберігати її протягом сотень або навіть тисяч років.

Тоді дослідники створили капсулу у вигляді синтетичної ДНК, яка містить генетичну інформацію в чотирьох основних з'єднаннях: аденін, гуанін, цитозин і тимін. Це аналогічно тому, як комп'ютер використовує одиниці та нулі для кодування інформації. Дані експерти помістили в пластикову колбу, але з місцем зберігання інформації вони поки не визначилися.

Джерело повідомляє, що вчені думають зробити кілька копій, які будуть знаходиться в різних куточках Землі, а одну з капсул вони планують запустити в космос. Згідно з розрахунками, в такому вигляді інформація повинна зберігатися близько 300 років, але за певних умов.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що представники компанії Flaming Crap вирішили увічнити 2020 рік і створили свічку з його ароматом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини