Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені створили антимікробний препарат з отрути оси, який не шкодить клітинам людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені створили антимікробний препарат з отрути оси, який не шкодить клітинам людини

Результати тестів демонструють здатність препарату захистити гризунів від смертельних бактеріальних інфекцій, наприклад, від інфекції, викликаної золотистим стафілококом – під час дослідів вижило вісім тварин з десяти

19 жовтня 2020, 22:36
Поділіться публікацією:

Вчені з Медичної школи Перельмана при Пенсільванському університеті створили новий протимікробний препарат з токсину, що міститься в отруті ос. Результати дослідження оприлюднює журнал Proceedings of the National Academy of Sciences.

Вчені створили антимікробний препарат з отрути оси, який не шкодить клітинам людини

Науковці змогли видозмінити високотоксичний білок отрути, яку виробляють азійські оси Vespula lewisii, що викликав запалення. Отриманий продукт має здатність робити зовнішню оболонку бактерії більш пористою, а тому швидше проникати всередину. Таким чином препарат може вбивати інфекцію, водночас не пошкоджуючи людські клітини. На цей момент йдуть успішні випробування на мишах. 

На цей час, у світі виникла гостра потреба у створенні нових лінійок антибіотиків, адже багато видів бактерій мутували та виявили велику резистентність до старих протимікробних препаратів.

Установи США по контролю і профілактиці захворювань підрахували, що щорічно майже три мільйони американців отримують суперінфеції, тобто такі інфекції, які можуть протистояти більшості протимікробних препаратів. В результаті більш ніж 35 тис таких пацієнтів помирає. Також відомо, що у 2017 році кожен п’ятий житель світу помирав від сепсису, викликаного  бактеріальною інфекцією.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що вчені вперше відтворили зараження ВІЛ у пробірці — винахід дає шанс на нові методи лікування.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини