Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені розповіли про новий спосіб пошуку позаземного життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли про новий спосіб пошуку позаземного життя

Американські дослідники розповіли, що будуть шукати ознаки позаземних цивілізацій за допомогою телескопа «Джеймс Уебб»

21 квітня 2021, 10:25
Поділіться публікацією:

Вчені з усього світу давно досліджують космос і намагаються знайти хоч якісь докази існування позаземних цивілізацій. І зробити це вони сподіваються в найближчі 5-10 років за допомогою супертелескопу "Джеймс Уебб".

Вчені розповіли про новий спосіб пошуку позаземного життя

Життя у всесвіті / Фото: unsplash.com

Відомо, що потужний новий телескоп планують запустити в космічний простір в жовтні 2021 року. Аспірантка Університету штату Огайо Капріс Філліпс розповіла про те, що новий апарат зможе швидко знаходити сигнали позаземного життя, він дозволить виявити аміак в атмосфері в складі шести газових карликових планет, зробивши всього кілька витків навколо них. На це йому буде потрібно близько 60 годин. Однак більш реалістичні прогнози говорять на користь того, що телескоп зможе знайти життя в космосі протягом 5 — 10 найближчих років.

Дослідники припускають, що планети з газовими карликами можуть бути однією з причин появи життя. Але довести це проблематично, оскільки ці суперземлі розташовані за межами нашої Сонячної системи. Однак, потужності та чутливості космічного телескопа "Джеймс Уебб" повинно вистачити для того, щоб розв'язувати цю проблему.

Нагадаємо, що на Землю у 2018 році в штаті Онтаріо (США) впав метеорит. Вивчивши його склад і структуру, дослідники виявили чисті запаси органічної речовини, які мають позаземне походження.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дослідникам з Каліфорнійського технологічного інституту (США) вдалося визначити найбільш вірогідне місце розташування інопланетних цивілізацій у Чумацькому Шляху. Під час дослідження фахівці враховували фактор самознищення розумних істот.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини