Вчені розповіли, коли на Землю чекає повне знищення

Група експертів із Манчестерського університету з'ясувала, коли на Землю чекає повне знищення

Життя на Землі може зникнути, і винним у цьому буде Сонце. Таке припущення зробили дослідники з університету Манчестера (Великобританія).

Як повідомляє BBC Science Focus Magazine, наша планета може повністю зникнути через 100 мільярдів років. І трапиться це через те, що Сонце перетвориться на червоного гіганта, коли водень у ядрі небесного світила вичерпається та зовнішня оболонка почне розширюватися. У результаті Сонце втратить свою масу та розширить орбіту Землі. При цьому взаємодія з нижніми шарами атмосфери Сонця призведе до випаровування нашої планети.

Вчені також припускають, що орбітальна нестабільність у Сонячній системі може призвести до зіткнення Землі з однією з інших планет. Водночас ймовірність такого результату є досить низькою та становить менш як 1%.

Нагадаємо, що наша планета сповнена таємниць і загадок, дослідженням яких людство займається не перше десятиліття. Геологи із Британії виділили чотири основні феномени, над якими вчені продовжують мізкувати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дослідники пророкують розлом Африки, у результаті якого утвориться новий океан. Але станеться це, за їх оцінками, через 5-10 мільйонів років. Новий водний об'єкт з'явиться через розкол тектонічних плит на території Східної Африки.

Читайте також, що вчені проаналізували відбивну здатність планети й заявили, що за 3 роки вона потьмяніла на 0,5%. Але останні 17 років показник альбедо (характеристика дифузної відбивної здатності поверхні) був стабільним. Для аналізу експерти використовували знімки Землі із супутників і земне сяйво.