Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені розкрили формулу щастя: що до неї входить
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розкрили формулу щастя: що до неї входить

Вчені із Гарвардського університету у ході дослідження з'ясували, з чого складається формула щастя людини

4 січня 2022, 14:35
Поділіться публікацією:

Мабуть, кожна людина хоче бути щасливою. Але з яких складників складається формула щастя? Відповідь це питання спробували з'ясувати вчені з Гарварда.

Вчені розкрили формулу щастя: що до неї входить

Формула щастя / Фото: depositphotos.com

Фахівці, проаналізувавши дані дослідження, яке тривало понад 80 років, з'ясували, що щастя людині дарують хороші стосунки з рідними людьми, друзями та близькими. Добровольці, які взяли участь в експерименті, відповідали на елементарні питання про здоров'я, сприйняття роботи, навчання, стосунків у сім'ї та погляди на світ. Щобільше, вчені також опитали й родичів, які могли уявити погляд на близьку людину ніби з боку і цим доповнити загальну картину, наблизившись до об'єктивності.

Результат експерименту показав, що справді щасливою людиною можна назвати того, хто оточує себе людьми з базовими моральними цінностями (чесністю, працьовитістю, вірністю, повагою тощо). До висновків дослідників із Гарварда можна також додати, що для повного щастя у деяких індивідуальних випадках потрібне відчуття внутрішньої свободи та незалежності, осмисленості свого буття та причетності до якоїсь великої справи.

Багато хто вважає, що щастя людині приносять гроші, слава та влада, але ця думка, за словами експертів, є помилковою. Річ у тому, що люди з високим статусом і великим гаманцем набагато частіше піддаються стресу, дратівливості, тривожності, різним страхам і фобіям.

Нагадаємо, що іспанський вчений Бігонь Альварез у ході дослідження з'ясував, у якому віці людина відчуває абсолютне щастя.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які речі потрібно відпустити, щоб стати щасливішими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини