Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені прогнозують катастрофічне зникнення жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені прогнозують катастрофічне зникнення жінок

У світі народиться майже на 5 млн дівчаток менше найближче десятиліття

3 серпня 2021, 16:52
Поділіться публікацією:

Протягом наступних 10 років у світі буде народжуватися на 4,7 млн дівчаток менше. Це пов'язано з тим, що бажання мати виключно хлопчика все частіше стає пріоритетним для майбутніх батьків. Про це сказано в дослідженні медичного журналу BMJ.

Вчені прогнозують катастрофічне зникнення жінок

Прогулянка. Фото з вільних джерел

Дослідження свідчить, що прогнозованої дефіцит кількості народження дівчат призведе до надлишку молодих чоловіків приблизно в третини населення планети до 2030 року, що може привести до зростання антигромадянського поводження та насильства.

Протягом останніх 40 років в країнах у всій Південно-Східній Європі разом з Південною і Східною Азією зростає кількість абортів, що роблять за статевою ознакою, з демографічними наслідками, які поки не визначені. Щоб продемонструвати, який коротко- і довгостроковий ефект відбору статі матиме суспільство, міжнародна група дослідників проаналізувала дані більш ніж трьох мільярдів народжень за останні 50 років.

Зосередившись на 12 країнах, де співвідношення чоловіків і жінок зросло з 1970 року, і ще на 17, де це співвідношення ризикує збільшитися через соціальні або культурні тенденції, вони змоделювали два сценарії.

За сценарієм першим країни побачили дефіцит 4,7 млн дівчат, що народяться до 2030 року. За сценарієм другим, ця цифра суттєво підскочить у всьому світі до 2100 року.

Автори дослідження, опублікованого в медичному журналі BMJ, стверджують, що упередженість до нащадків чоловічої статі може призвести до "стискання шлюбу" у постраждалих країнах.

"Менше жінок, ніж очікувалося, в популяції може призвести до підвищення рівня антигромадянського поводження та насильства і в кінцевому підсумку може вплинути на довгострокову стабільність і сталий соціальний розвиток", — пишуть вони.

Раніше видання "Коментарі"описувало п'ять якостей, які чоловіки цінують у жінках



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Flyer

3 серпня 2021, 16:06

дурниці ... маю дочку і сина, внучку ... і без різниці ... хоча дівчатка хитріші :)


Новини