Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені підрахували кількість чорних дір у Всесвіті - оголошено число
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені підрахували кількість чорних дір у Всесвіті - оголошено число

Нове дослідження вирахувало кількість чорних дір у Всесвіті

19 січня 2022, 16:10
Поділіться публікацією:

Оскільки ми не бачимо чорних дір, важко точно знати, скільки їх у великому Всесвіті. Але це не означає, що у нас немає засобів спробувати це зрозуміти.

Вчені підрахували кількість чорних дір у Всесвіті - оголошено число

Карта неба, опублікована минулого року, показує чорні діри у вигляді білих крапок - Science Alert

Чорні діри зоряної маси – це колапсовані ядра мертвих масивних зірок, і нове дослідження, яке включало, як ці зірки та подвійні системи формуються та розвиваються, дозволило отримати нову оцінку чорних дір зоряної маси у Всесвіті. Про це повідомляє Science Alert.

Цифра вражає: 40 квінтильйонів, або 40 000 000 000 000 000 000 чорних дір, що становить приблизно 1 відсоток усієї нормальної матерії у спостережуваному Всесвіті.

"Це одне з перших і одне з найнадійніших обчислень маси зоряної чорної діри за всю космічну історію", - пояснює астрофізик Алекс Сіцілія з Міжнародної школи передових досліджень (SISSA) в Італії. 

Чорні діри — це величезний знак питання, що висить над нашим розумінням Всесвіту, точніше, багато знаків питання.

Одним з підходів є оцінка історії масивних зірок у Всесвіті. Тоді ми зможемо обчислити кількість чорних дір, які мають бути в будь-якому даному об’ємі простору.

Ці знання можуть дати підказки щодо зростання та еволюції надмасивних чорних дір, що в мільйони чи мільярди разів перевищують масу Сонця, що становлять ядра галактик.

Сіцілія та його колеги застосували обчислювальний підхід. Вони включали лише чорні діри, які утворюються в результаті еволюції одиничних або подвійних зірок.

Це дозволило їм розрахувати народжуваність чорних дір зоряної маси від 5 до 160 разів більше маси Сонця за час життя Всесвіту.

Команда порівняла свої результати з даними гравітаційних хвиль і виявила, що їхня оцінка швидкості злиття чорних дір добре узгоджується з даними спостережень. Це говорить про те, що за зіткненнями чорних дір, які ми бачили, ймовірно, є злиття зоряних скупчень.

Обчислюючи народжуваність у часі, дослідники також змогли отримати оцінку кількості чорних дір зоряної маси в ранньому Всесвіті. Це дуже цікаво, оскільки спостереження далекого Всесвіту виявили надмасивні чорні діри на шокуюче ранній час після Великого вибуху.

Як повідомляли раніше "Коментарі", вчені знайшли в космосі одразу два найбільш смертоносні об'єкти у Всесвіті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини