Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені назвали ще одну небезпеку електронних сигарет
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали ще одну небезпеку електронних сигарет

Фахівці відзначили взаємозв'язок між вейпінгом і порушеннями когнітивних здібностей

29 грудня 2020, 16:55
Поділіться публікацією:

Напевно, багато хто чув про негативний вплив використання електронних сигарет на організм. В одному з досліджень Tobacco Induced Diseases, фахівці відзначили взаємозв'язок між альтернативним курінням та порушеннями когнітивних здібностей у дітей підліткового віку. Вчені проаналізували дані понад 18 тисяч осіб.

Вчені назвали ще одну небезпеку електронних сигарет

ФОТО: З відкритих джерел

Учасники дослідження, які використовували вейп, набагато частіше скаржилися на порушення концентрації, уваги та складність прийняття рішень. Чим раніше людина почала використовувати електронні сигарети, тим більш істотною була взаємозв'язок.

Ще одне дослідження, яке було опубліковане у виданні PLoS ONE, спиралося на дані щорічних телефонних опитувань програми "Система спостереження за поведінковими чинниками ризику". Учасникам ставилися запитання, які допомогли б виявити порушення когнітивних функцій.

В опитуванні задіяли понад 800 тисяч людей більше дорослого віку. Аналіз даних про їх здоров'я і самопочуття також дозволив зробити вченим висновок про взаємозв'язок використання електронних сигарет і порушеннями когнітивних функцій. Більшість вейперів повідомляли про скарги на порушення пам'яті або уваги, на відміну від людей, які не палять або взагалі ніколи не палили. 

Раніше портал "Коментарі" писав про те, що напевно багато хто замислювався над тим, чому люди, які ведуть абсолютно здоровий спосіб життя мають онкологічні захворювання, а курці зі стажем не мають ніяких проблем, зокрема з легенями. Вчені протягом тривалого періоду намагалися знайти відповідь, і нарешті їм це вдалося.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини