Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені назвали найефективніший спосіб підняти настрій
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали найефективніший спосіб підняти настрій

Експерти з Університету Огайо провели експеримент, під час якого з'ясували, як можна швидко підняти настрій

25 січня 2022, 14:20
Поділіться публікацією:

У сучасному світі багато стресових ситуацій, які провокують поганий настрій, тому важливо навчитися абстрагуватися від них та знаходити способи покращити своє самопочуття. Американські дослідники з'ясували, який метод працює ефективніше.

Вчені назвали найефективніший спосіб підняти настрій

Як боротися з поганим настроєм (фото з відкритих джерел)

Вчені з Університету Огайо запросили на дослідження понад 600 студентів, яких розділили на групи. Учасники однієї намагалися регулювати свій настрій за допомогою когнітивної техніки, інші дотримувалися медитації усвідомленості. У першому випадку, добровольці виявляли й намагалися переоцінити свої негативні думки та переконання, а у другому – усвідомити та прийняти почуття, не намагаючись змінити свої установки.

Учасників попросили уявити ситуації, в яких вони могли б застосувати дві методики. І побачивши, як студенти справляються із "проблемою", вони кожному добровольцю повідомили, що одну з методик вони використовують ефективніше, ніж другу.

Після цього дослідження повторилося, але учасникам включили сумні композиції для того, щоб атмосфера стала більш гнітючою. Результат експерименту показав, що швидше з негативом впоралися ті учасники, які зосередилися на своїх сильних сторонах. Тобто, настрій в оточуючих підіймався, коли їм робили компліменти й вселяли впевненість у собі та власних силах.

Нагадаємо, в організмі людини є безліч гормонів, і всі вони відіграють надзвичайно важливу роль у нашому житті. Лікар-нутриціолог Світлана Нікітчук розповіла, від яких речовин залежить наш настрій та самопочуття.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти піднімуть настрій восени та взимку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини