Головна Новини Суспільство Наука та освіта В яких містах України школярі продовжать вчитися влітку: список
commentss НОВИНИ Всі новини

В яких містах України школярі продовжать вчитися влітку: список

Навчальний процес у червні продовжиться для школярів Сум, Черкас і ще кількох українських міст

13 травня 2021, 19:25 comments1083
Поділіться публікацією:

Коронавірусна пандемія вплинула на значну кількість аспектів нашого життя. Найбільше "підкосило" економіку і, ймовірно, освіту. Перехід на дистанційне навчання багатьом дався нелегко, тому в деяких школах затвердили продовження нинішнього навчального року і на літній період, повідомляє "Телеграф".

В яких містах України школярі продовжать вчитися влітку: список

Останній дзвінок-2021 має продзвеніти 26 травня. Фото з відкритих джерел

Початкова тривалість навчального процесу у загальноосвітній школі обмежена 175 днями. Зрозуміло, що в нинішніх умовах через карантинні застороги чимало установ не встигли "вкластися" із необхідною програмою у відведений період до кінця травня.

Тому деякі обласні центри вже оголосили про те, що школярі продовжать "гризти граніт" науки і на початку літа. У більшості випадків навчальний рік обіцяють закінчити за перші два тижні червня.

Швидше за всіх інших школярів із "продльонки" можуть впоратися учні Кропивницького. Тривалість навчання залежатиме від конкретного класу і школи — скільки разів і як довго доводилося йти на канікули. Однак представники місцевих освітніх департаментів обіцяють відпустити школярів відпочивати у період із 7 до 14 червня.

Трохи довше за партами доведеться побути черкаським і тернопільським учням. У цих містах навчальний процес офіційно продовжено до 8 числа.

У Хмельницькому та Сумах також оголосили про те, що школярі продовжать навчання влітку. Поки що планується розійтися на канікули 11 червня.

Не виключено, що незабаром про продовження навчального року можуть оголосити представники й інших великих міст України.

Зазначимо, що чиновники з Міністерства освіти попередньо оголосили загальну дату для Останнього дзвоника у 2021 році. Передбачається, що ті школи, які змогли "втиснути" освітній процес до початку літа, зможуть піти на канікули із 26 травня.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як, на думку експерта, можна захистити українських учнів від можливої трагедії, пов'язаної із феноменом шкільного стрілка. Більше деталей — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, наскільки висока ймовірність, що вітчизняних педагогів зможуть забезпечити необхідною комп'ютерною технікою, в тому числі ноутбуками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини