В Україні скасували червоні дипломи

Останні дипломи з відзнакою отримали студенти, які випустилися у 2020 році

Міністр освіти і науки та України Сергій Шкарлет підписав наказ про нові форми документів про вищу освіту і наукові ступені. Відповідний документ оприлюднений на офіційному сайті Міносвіти.

Таким чином, після випуску з закладу вищої освіти студентам в Україні будуть видавати дипломи без можливості отримати нагороду. Це означає, що останні дипломи з відзнакою, тобто червоні дипломи, отримали студенти, які закінчили навчання у 2020 році.

Згідно з документом, в дипломах молодшого бакалавра, бакалавра або магістра, що видається випускникам без громадянства, буде додатково вказуватися рік надходження і повне найменування навчального закладу, до якого студент вступив на початку навчання в Україні.

Також в дипломах фахівця і молодшого спеціаліста в графі "ступінь вищої освіти" вказуватимуть освітньо-кваліфікаційний рівень.

Нагадаємо, що раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що студенти з України більше не будуть вчитися в Британії. Великобританія більше не братиме участі в програмі Євросоюзу Erasmus. Про це заявив парламентер Мішель Барньє. Угода між Британією та ЄС вже є на сайті Єврокомісії. Під час прес-конференції, на якій було оголошено, що Великобританія і ЄС досягли торгової угоди про Brexit, Барньє сказав, що шкодує про те, що британський уряд вирішив більше не брати участі в програмі обміну Erasmus.

Також відомо, що в Україні школи почнуть впроваджувати використання електронних щоденників і класних журналів. Модернізована система переведення шкільних документів в електронний вигляд називається Electronic Journal. В її рамках дозволяється оформити е-щоденник, е-журнал для оцінок і е-розклад уроків.