Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Ізраїлі розробили батареї для електромобілів, які заряджаються за 5 хвилин
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізраїлі розробили батареї для електромобілів, які заряджаються за 5 хвилин

Зарядити акумулятор електромобіля можна буде так само швидко, як заправити авто з бензиновим двигуном

20 січня 2021, 11:57
Поділіться публікацією:

Поступовий перехід від бензинових і дизельних двигунів на електричні вважається важливим фактором сприяння екології. Однак, багатьох людей стримують незручності користування електромобілем — водіїв турбувало швидка розрядка акумуляторних батарей і довгий час на їх зарядку. Тепер же, за допомогою винаходу ізраїльських вчених, час зарядки літій-іонних акумуляторів скоротилося до п'яти хвилин. Вважається, що цей винахід здатне перевернути уявлення про електрокари.

В Ізраїлі розробили батареї для електромобілів, які заряджаються за 5 хвилин

Зарядка електромобіля / фото https://stroom.ua/

Революційний прорив в технологіях зробили фахівці ізраїльської компанії StoreDot. Тепер зарядити електромобіль можна практично так само швидко, як заправити авто з бензиновим двигуном. Виробляти акумулятори нового типу має намір компанія з Китаю Eve Energy.

Перш ніж зосередитися на ринку електрокарів, StoreDot створювала батареї з "надшвидкою зарядкою" для смартфонів, дронів і скутерів. Фінансували розробки великі фірми, серед яких і такий гігант як Samsung. Всього ізраїльтянам вдалося залучити інвестиції в розмірі 130 млн доларів. У планах компанії створення акумулятора, який при зарядці за 5 хвилин здатний проїхати 160 км. Причому в компанії запевняють, що вартість нових джерел енергії буде не вище, ніж в існуючих батарей. Єдиний мінус — для нового типу батарей необхідно переробляти зарядні станції.

Як повідомляв портал "Коментарі", Volkswagen представив реальний робочий прототип автономного зарядного робота для електромобілів. Минулого року повідомлялося, що VW представив ідею зарядного робота-дворецького для електромобілів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини