Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Інституту модернізації змісту освіти пояснили, чому одними підручниками держава забезпечує школи, а іншими – ні
commentss НОВИНИ Всі новини

В Інституту модернізації змісту освіти пояснили, чому одними підручниками держава забезпечує школи, а іншими – ні

Рішення про друк підручників для шкіл приймається на підставі конкурсу

16 вересня 2021, 17:20
Поділіться публікацією:

Сьогодні кожна зі шкіл на основі рішення педагогічного колективу може вирішувати, по яких підручниках буде проводитися навчання в їх навчальному закладі. Потім, враховуючи пропозиції кожної зі шкіл, проводиться конкурсний відбір підручників у виданні яких за кошти державного бюджету є потреба. І в результаті лише після конкурсного відбору одні підручники друкують за кошти держбюджету, а інші – ні. Як інформує видання "Коментарі", про це розповів директор Інституту модернізації змісту освіти Євген Баженков. 

В Інституту модернізації змісту освіти пояснили, чому одними підручниками держава забезпечує школи, а іншими – ні

Школа Фото із відкритих джерел

Він зазначив, безпосередній вибір підручників за фрагментами електронних версій їх оригінал-макетів з кожної назви підручника здійснюють учителі в залежності від того, хто який предмет викладає і відповідно до оголошеного конкурсу. Далі самі ж вчителі відбирають підручники. Таким чином формується рейтинг з однієї назви підручників. Відібрані підручники мають отримати погодження на засіданні педагогічної ради того чи іншого закладу освіти.

Євген Баженков додав, будь-яка зміна вибору закладу освіти, як правило, не допускається. Кожен факт зміни вибору закладу освіти стає предметом розгляду на колегії МОН під час розгляду питання щодо затвердження переліку підручників, на друк яких можуть бути виділені кошти з держбюджету. Вирішальне рішення про включения aбо ж невключення кожного з таких підручників дo загального списку таких, що можуть друкуватися за кошти бюджету, ухвалює колегія МОН.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українським школам рекомендують застосувати методику Сухомлинського у навчанні через пандемію. Корисним буде досвід минулого року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини