Головна Новини Суспільство Наука та освіта В цьому році атестації випускників не буде
commentss НОВИНИ Всі новини

В цьому році атестації випускників не буде

Атестацію школярів скасували через епідемію коронавірусу

18 червня 2020, 13:33 comments2609
Поділіться публікацією:

Обов'язкової державної підсумкової атестації випускників навчальних закладів у цьому році не буде. Законопроект, який подав у Верховну Раду президент Володимир Зеленський 17 червня, набрав необхідну кількість голосів. На підтримку президентського законопроекту про скасування ДПА проголосували 356 парламентаріїв.

В цьому році атестації випускників не буде

Зокрема, документ передбачає, що учні, які завершують повну загальну середню освіту у 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації. Дане рішення прийнято у зв'язку з епідемією коронавірусу і введеними відповідними карантинними обмеженнями. Однак, у випадку, якщо випускник виявить бажання добровільно пройти атестацію, заважати йому не будуть.

"Одержувачі освіти, які завершують отримання повної загальної середньої освіти в 2019/2020 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням", — уточнюється в тексті законопроекту.

Як повідомляв портал "Коментарі", зовнішнє незалежне тестування цього року в Україні має відбутися. Принаймні, нинішня епідеміологічна ситуація дозволяє проведення тестів. Про це на засіданні Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини