Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Арктиці знайшли новий вид динозаврів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Арктиці знайшли новий вид динозаврів

Археологи знайшли в Антарктиді останки дитинча незвичайного дромеозаврида

9 липня 2020, 01:30 comments1356
Поділіться публікацією:

Дослідники, ймовірно, виявили новий вид динозаврів, які жили, парувалися і гніздилися в Арктиці 70 мільйонів років тому. Аналіз кінчика скам'янілої щелепи довжиною всього 14 міліметрів, знайденої на півночі Аляски, показав, що ця істота була типом дромеозаврида. Це група хижих динозаврів, тісно пов'язаних з птахами, членами якої є велоцираптор, динозаври, які тероризували в "Парку Юрського періоду". Дослідження було опубліковано в журналі PLOS ONE, пише CNN.

В Арктиці знайшли новий вид динозаврів

Вчені повідомили, що щелепна кістка належала молодій особині динозавра, а рання стадія розвитку кістки припускає, що він народився неподалік від місця, де знайшли останки.

Багато палеонтологів вважають, що Арктика була міграційним шляхом для багатьох типів динозаврів, коли вони перетинали Азію і Північну Америку. Досі вдалося знайти зовсім мало доказів того, що тварини жили там з року у рік.

"Якщо тут були знайдені пташенята цих динозаврів, це означає, що ці тварини повинні були витратити багато часу на парування та гніздування в цих місцях", – відзначив Тоні Фіорильо, палеонтолог з Південного методистського університету в Техасі і головний куратор Музею Природи і науки.

Судячи з усього, молода особина не могла б мігрувати на великі відстані. Це, в свою чергу, свідчить про те, що ці тварини були постійними жителями древньої Арктики.

Дитинча динозавра була б розміром з маленького цуценя, вважає Фіорильо, але дорослі дромеозаври можуть досягати близько 3 метрів. Для порівняння, щоб витримати суворі умови міграції, сучасний Північний олень повинен становити не менше 80% його дорослої довжини, зазначив дослідник.

Дромеозаври жили по всьому світу, але їхні кістки, які знаходять археологи, часто маленькі і тендітні, а це не дозволяє провести повноцінні дослідження і зрозуміти, як ці динозаври мігрували.

Часткова щелепна скам'янілість з одним чорним прорізаним зубом була знайдена на березі річки Колвілл недалеко від Північного Льодовитого океану, приблизно за 400 км на північ від Північного Полярного кола. Це частина утворення Прінс-крик на півночі Аляски, де зберігається найбільша велика колекція скам'янілостей полярних динозаврів у світі, що датується приблизно 70 мільйонами років тому.

Раніше "Коментарі" писали, що в Австралії вчені виявили сліди гігантських динозаврів, які були розміром з автобус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини