Головна Новини Суспільство Наука та освіта Університет відсудив у випускника майже 130 тисяч гривень: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Університет відсудив у випускника майже 130 тисяч гривень: яка причина

Відповідач на суд не прийшов

22 жовтня 2021, 11:05
Поділіться публікацією:

В Україні медика суд зобов'язав сплатити університету вартість навчання у виші, бо той не захотів відпрацьовувати три роки в районній лікарні. Про це пише ТСН з посиланням на рішення суду.

Університет відсудив у випускника майже 130 тисяч гривень: яка причина

Суд виніс рішення на користь університету, фото з відкритих джерел

Відомо, що адміністрація Тернопільського національного медичного університету ім. І. Я. Горбачевського подала до суду на випускника щодо стягнення з нього витрат на навчання. Причина — випускник-медик звільнився з лікарні, де мав відпрацювати три роки.

Студент навчався з 2009 року в університеті на бюджетній основі та отримував стипендію. У 2015 році молодий фахівець випустився й отримав направлення в Демидівську центральну районну лікарню. Там хлопець працював лікарем-анестезіологом в інтенсивній терапії. Однак через два роки він написав заяву на звільнення за угодою сторін.

Однак в навчальному закладі вважають, що хлопець мав відпрацювати три роки в лікарні, а звільнився раніше строку, тому він має повернути гроші. В університеті підрахували суму стипендії, яку отримав молодий фахівець під час навчання, та витрати на те, що йому читали лекції й давали знання з медицини. Загальна сума, яку випускник заборгував перед закладом, 128 529 гривень.

Млинівський районний суд Рівненської області задовільнив позовну заяву університету. На судове засідання лікар не прийшов, його представляв адвокат. Законний представник повідомив судді, що його підзахисний не визнає вимог альма-матер. Відповідно до законодавства відповідач має право подати апеляцію або зустрічний позов.

Як повідомляв портал "Коментарі", Кабмін реорганізував два університети й створив три нових заклади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Жора

22 жовтня 2021, 10:33

Какой-то феодальный строй... Обязан оработать в больнице г.Зажопинска и не имеет права уволиться, несмотря на нечеловеческие условия труда или нерыночную з/п? Одному мне это кажется дичью?


Новини