Головна Новини Суспільство Наука та освіта Унаслідок кліматичних змін у США поширюється смертельно небезпечна хвороба, яка руйнує мозок
commentss НОВИНИ Всі новини

Унаслідок кліматичних змін у США поширюється смертельно небезпечна хвороба, яка руйнує мозок

Хвороба викликає страшні симптоми

17 грудня 2020, 20:30
Поділіться публікацією:

У США поширюється мікроорганізм, який є причиною незворотних змін в організмі людини. Небезпечні амеби через зміни у кліматі ширяться територією США. Про це розповідає Science Alert.

Унаслідок кліматичних змін у США поширюється смертельно небезпечна хвороба, яка руйнує мозок

Такого висновку науковці дійшли після того, як вивчили випадки на первинний амебний менінгоенцефаліт, який викликає певний тип амеб. До останнього часу кількість захворювань трималася приблизно на одному рівні та в певних регіонах. Тепер же дослідники виявили зміни у географії розповсюдження хвороби – смертоносна амеба поширилась на північ, і тепер від них можна постраждати у штатах Середнього Заходу.

Одноклітинні Naegleria fowleri зазвичай водяться у теплій прісній воді. Зараження відбувається у той момент, коли рідина з одноклітковими потрапляє у ніс, а потім  до головного мозку через нюхові нерви, де найпростіші починають розмножуватися та поширюватися організмом. 

Інфікування амебою проявляється бурхливо та несподівано – у хворого з'являється лихоманка, зникають почуття нюх і смаку, починаються мігрень, судоми та блювота, порушується свідомість. Людина помирає на 2-7 добу через зруйнування мозку, легенів та через проблеми з диханням.

Оскільки виявити осередки населення амебою неможливо, єдиним профілактичним заходом може бути відмова від купання в теплій прісній воді. Якщо уникнути контакту з водою неможливо, науковці радять затикати носа або не занурюватися з головою — через рот та інші отвори амеби до мозку потрапити не зможуть.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в Україні починається епідемія грипу та ГРВІ.

Крім того, порталу стало відомо, що влада Сполученого королівства Великобританії повідомила світової громадськості про виявлення нового штаму коронавірусу на південному сході країни. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини