Головна Новини Суспільство Наука та освіта Україну хоче покинути близько мільйона учнів
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну хоче покинути близько мільйона учнів

Чверть українських школярів має песимістичні погляди щодо майбутнього України і кожен четвертий учень хоче виїхати за кордон після закінчення школи.

11 лютого 2024, 14:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після закінчення школи 53% українських учнів планує залишитись в Україні. Однак чверть опитаних школярів хочуть переїхати жити за кордон, ще 20% не визначились, чи будуть залишатись в країні, чи планують покинути її. 

Україну хоче покинути близько мільйона учнів

Україну хоче покинути близько мільйона школярів. Фото з відкритих джерел

Про це свідчать результати соціологічного дослідження агенцією Vox Populi на замовлення благодійного фонду savED. 

Згідно з дослідженням 75% учнів мають прогалини у знаннях через умови війни, зокрема дистанційне навчання, повітряні тривоги та російські обстріли України. Учні у прогалинах у знаннях не схильні звинувачувати своїх вчителів чи якість викладання.

Україну хоче покинути близько мільйона учнів - фото 2

Яким бачать майбутнє України учасники та учасниці дослідження

Загалом опитування показало, що чверть школярів має песимістичні погляди щодо майбутнього України, ще 25% – ані оптимістичні, ані песимістичні. Крім того, кожен четвертий учень після школи хоче виїхати за кордон.

У жовтні 2022 року в Україні вчилось майже чотири мільйони учнів. Таким чином, це означає, що один мільйон учнів хоче залишити Україну після закінчення свого навчання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про заяву з ТЦК щодо 16-річних школярів, які мають приїхати в Україну та стати на військовий облік. Юристи пояснили, які для них загрози можуть бути при невиконанні цих умов.

Також "Коментарі" писали, що в Україні досі навчають російською мовою в школах. Відомо в яких областях та скільки учнів. Найбільше таких учнів зафіксовано у Харківській області. Попри це у порівнянні з минулими роками кількість викладання російською мовою скоротилась.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини