Рубрики
МЕНЮ
Хмільовська Інна
Вчені з’ясували, що можна зробити, коли починають гинути клітини мозку, або порушується їхня робота. Як наслідок, виникають проблеми з пам’яттю, контролем емоцій та координацією рухів, погіршується здатність вчитися. Доцент кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника Олег Лущак розповів, що вони з колегами знайшли і запатентували молекулу, що значно підсилює здатність вчитись і запам’ятовувати. Науковець також вважає, що вживання молекули поліпшить когнітивні навички людей старшого віку, і навіть допоможе при хворобах Паркінсона і Альцгеймера, пише "Суспільне".
Старіння, фото з відкритих джерел
За словами дослідника, уже на перших експериментах стало зрозуміло, що личинки, які їли родіолу, були розумнішими за тих, які харчувалися стандартною їжею. Завдяки цим експериментам стало можливе відкриття молекули здатної покращувати пам’ять і здаібність вчитися. Це була історія довжиною в 10 років.
За даними ВООЗ у світі близько 55 мільйонів людей старшого віку хворіють нейродегенеративними захворюваннями. Найбільш поширені їх форми — хвороби Паркінсона та Альцгеймера.
Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що вчені розповіли, як повернути нюх після СOVID-19.
Новини