Головна Новини Суспільство Наука та освіта Українські полярники сфотографували "НЛО" в небі над горами (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські полярники сфотографували "НЛО" в небі над горами (ФОТО)

Полярники помітили в небі лентікулярні хмари

13 серпня 2021, 16:55
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Українські полярники стали свідками незвичайного атмосферного явища. Про це повідомляє Національний арктичний науковий центр на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook.

Українські полярники сфотографували "НЛО" в небі над горами (ФОТО)

Полярники відобразили сочевицеподібні хмари. Фото: Олександр Афтенюк.

Як стало відомо, українські фахівці помітили в небі над горами явище, яке називають сочевицеподібними хмарами. Повідомляється, що зараз їх як ніколи багато.

Ці хмари є витягнутими по горизонталі з рівними чітко окресленими краями. Вони мають яскравий білий колір і іноді з різнобарвним сяйвом.

Полярники жартують і кажуть, що це антарктичний НЛО.

Українські полярники сфотографували ”НЛО” в небі над горами (ФОТО) - фото 2

Фото:   Олександр Афтенюк

Для довідки: лентикулярна (сочевицеподібна) хмара є досить рідкісним природним явищем. Такий вид хмар утворюється на гребенях повітряних хвиль або ж між двома шарами повітря. Їх особливістю є нерухоме положення, навіть попри вітер.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що на небі спалахнула нова зірка. Вчені розповіли, що зазвичай вона має тьмяне світіння і її складно помітити, однак після термоядерного вибуху, який стався нещодавно, її яскравість збільшилася багаторазово. Тепер її можна виявити неозброєним оком. Повідомляється, що цей об'єкт належить до класу повторних нових. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що фахівці з NASA зафіксували у космосі туманність під назвою Хобот Слона. Вона знаходиться від нас на відстані понад двох тисяч світлових років. У туманності знаходиться безліч молодих зірок. Детальніше читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини