Головна Новини Суспільство Наука та освіта Українські діти покидають місцеві школи у Польщі: які причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські діти покидають місцеві школи у Польщі: які причини

Все більше українських дітей відмовляються від польських атестатів зрілості. За останнє півріччя відвідування українськими дітьми польських шкіл зменшилося на 8%. А це мінус 10 тисяч учнів

9 травня 2023, 13:25 comments5364
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Rzeczpospolita.

Українські діти покидають місцеві школи у Польщі: які причини

Навчання в Польщі.Фото з відкритих джерел

На сьогодні, 56% учнів з України, що перебувають у Польщі не навчаються у місцевих навчальних закладах. Такі дані публікують дослідники фонду "Центр громадянської освіти". На думку дослідників, ситуація спровокована декількома факторами. Серед них: повернення додому, проблеми з соціалізацією та адаптацією дітей, а також не бажання отримувати польські атестати зрілості через сильні навантаження.

Адже, українські діти паралельно здобувають і вітчизняну освіту дистанційно. Тож, сил на "подвійне" навчання вистачає не у всіх. Водночас, форми підтримки українських дітей зменшуються. Та попри це, законодавство європейських країн заявляє про те, що відвідування дітьми місцевих шкіл є обов’язковим.

Проте, у Польщі, згідно чинної Постанови про організацію навчання, виховання та догляду за дітьми та молоддю, які є громадянами України, якщо учень дистанційно здобуває українську освіту, польську школу —  можна не відвідувати.

Як підкреслив нещодавно міністр освіти Польщі Пшемислав Чарнек:

"У 2022 році у Польщі перебувало близько 700 тисяч українських дітей. 200 тисяч із них почали навчання у польських школах. Інші здобувати освіту дистанційно в Україні. При цьому, близько — 200 – 300 тисяч українських дітей не вчаться взагалі", — тож за словами чиновника, ситуація є: неприпустимою.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Понад 70% українців вважають, що Україна має здобути перемогу у війні, а йти на компроміс із Росією не можна. Практично 72% наших співвітчизників вважають, що війна може припинитися лише у разі перемоги над Росією та компроміси з країною-агресором неможливі. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані соцопитування "Центру Разумкова" спільно з Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

9 травня 2023, 12:47

Результат укромуністичного виховання наскрізь корумпованої гнилої системи освіти та серіалів олігархічного TV, виробництва Кварталу - не тягнуть. Та й навіщо? Після перемоги повернуться до старого звичайного життя. Влада розкрадати країну, чернь дурити одне одного, пиляти репарації і рейдерство іноземних інвестицій.


Новини