Головна Новини Суспільство Наука та освіта Українська корупція дала вченому шанс на отримання світової премії
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська корупція дала вченому шанс на отримання світової премії

Український вчений прослідкував як вага пов'язана зі схильністю до корупції

11 вересня 2021, 23:14
Поділіться публікацією:

Українська корупція дала вченому шанс на отримання світової премії

Корупція, фото із відкритих джерел

Шнобелівська премія з економіки знайшла українського вченого Павла Блавацького за дослідження взаємозв’язку корупції і зайвої ваги політиків із просторів колишньої СРСР. Про це повідомляється на сайті премії.

Павло Блавацький працює у Франції,  в школі бізнесу Монпельє і у вільний від роботи час зайнявся дослідженням 299 міністрів із різних пострадянських країн на предмет наявності надлишкової ваги, але не просто так, а для справи.

Двома основними показниками, між якими в результаті була встановлена пряма пропорційна залежність, стали Індекс маси тіла міністрів та місце країн, де вони працюють, в індексі сприйняття корупції, за даними  Transparency International. Простіше кажучи – чим лояльніше в країні ставляться до корупції, тим гладкіші політики.

Зокрема, в 2017 році в Україні надлишкову вагу мали 42% Кабміну, тобто 10 із 24 міністрів, а 2 з 10 "проблемних" міністрів мали не просто вагу вищу за норму, а таку, що відповідає надважкому ступеню ожиріння.  

Варто зауважити, що середній відсоток надто важких міністрів пострадянського простору – 32%, і тільки 3% чиновників, які очолюють міністерства, мають вагу в межах норми.

Щорічно лауреатів пародійної Шнобелівської премії визначають серед вчених, які роблять відкриття, завдяки яким можна водночас і задуматись, і розсміятись.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що президента РФ Володимира Путіна навесні 2021 року вже вп’яте висунули до переліку Нобелевських лауреатів на премію миру. Також на премію у 2021 році претендують опозиціонери —  Олексій Навальний з Росії, та Світлана Тихановська із Білорусі, колишній президент США Дональд Трамп та антирасистський рух тієї ж країни  Black Lives Matter. Загалом в списку лауреатів як мінімум 286 претендентів на нагороду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван Сирко

12 вересня 2021, 00:42

Бред. Этот мир людей сходит с ума! Лгбт мусорные парады, ворюги в законе и восхищение ими и т.д.


Новини