Українці зареєстрували петицію про скасування ДПА для школярів усіх класів

Українці вимагають в петиції скасувати ДПА для учнів й в 2022 році

На сайті президента 31 січня зареєстровано петицію від громадян №22/133870-еп "Відміна обов'язкового ДПА 2022 для учнів 4, 9 та 11 класів".

Автор петиції в тексті зазначає, що в 2022 році державну підсумкову атестацію, як і в 2020 та 2021 роках, треба відмінити. Тобто учні четвертих, дев'ятих та одинадцятих класів мають бути звільнені від екзаменів через дистанційну форму навчання.

Пандемія не завершилася й чимало учнів пішли на подовжені канікули в школах восени, коли зростала кількість хворих на коронавірус, в лютому школи перевели на дистанційне навчання. З огляду на таку форму навчання та те, що школярам важко добре засвоїти матеріал та підготуватися до екзаменів в таких умовах, справедливим буде скасувати ДПА й в 2022 році, йдеться в тексті.

Наразі петицію підписали 10 797 осіб. До завершення збору підписів залишилося 83 дні.

Як повідомляв портал "Коментарі", в 2022 році випускники отримають сертифікати ЗНО різної форми. Міністерство освіти і науки вже розробило нові зразки сертифікатів та інформаційних карток з балами ЗНО. Відповідно до внесених змін наказом Міністерства освіти і науки № 1260 від 22 листопада 2021 року, розроблено дві форми сертифікатів.

Також ми писали, що в 2022 році для абітурієнтів змінитися порядок складання ЗНО. Серед змін й оновлені завдання в тесті з математики рівня "стандарт". Заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Тетяна Вакуленко в ефірі радіо "Культура" повідомила, що буде нового для абітурієнтів під час складання ЗНО.