Головна Новини Суспільство Наука та освіта Українці ще рік чекатимуть на 5G: чому уряд відклав запуск зв'язку нового покоління
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці ще рік чекатимуть на 5G: чому уряд відклав запуск зв'язку нового покоління

У проєкті розпорядженні Кабміну йдеться про те, що впровадження зв'язку п'ятого покоління відтерміновується

5 серпня 2021, 11:50
Поділіться публікацією:

Уряд 4 серпня прийняв розпорядження про зміни до ухваленого у 2020 році документу "Про затвердження плану заходів щодо впровадження в Україні системи рухомого (мобільного) зв'язку п'ятого покоління". Про це повідомляє УНІАН.

Українці ще рік чекатимуть на 5G: чому уряд відклав запуск зв'язку нового покоління

Мобільний зв'язок в Україні, фото з відкритих джерел

Тепер пропонується змінити дати відкриття аукціонів для на видачі ліцензій на користування новими радіотехнологіями 5G. Якщо раніше планувалося провести аукціони у жовтні 2021 року, то тепер їх розпочнуть не раніше лютого 2022 року, йдеться у додатку до документа.

А надати доступ до користування радіочастотним спектром суб’єктам ринку телекомунікацій попереднього планують не раніше квітня 2022 року. Аукціони проведуть на конкурсній основі й переможцями визнають тих, хто запропонує найвищу ціну за відповідну смугу.

Українці ж зможуть отримати послуги мобільного зв'язку 5G орієнтовно з липня 2022 року, а не восени цьогоріч, як раніше планувалося.

Однією з причин затягування із запровадженням кращого мобільного зв'язку вважають відсутність наукових досліджень, які слід провести для запуску 5G-зв'язку. Дослідження так і не розпочали через нестачу фінансування.

Нагадаємо, що у разі запровадження нових технологій 5G мобільний інтернет має працювати удесятеро швидше. Тому покращення мобільного зв'язку залишається одним із пріоритетів цифрової трансформації в Україні.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", директор Регіонального відділення Міжнародного союзу електрозв'язку Наталія Мочу розповіла, чи варто Україні поспішати в питанні впровадження 5G і що для цього потрібно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини