Головна Новини Суспільство Наука та освіта Українці отримають можливість вчити українську мову за рахунок держави, - Кремінь
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці отримають можливість вчити українську мову за рахунок держави, - Кремінь

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь упевнений, що держава повинна повністю забезпечувати норми, прописані у "мовному законі"

13 липня 2020, 13:52
Поділіться публікацією:

Призначений минулого тижня Уповноважений по захисту української мови Тарас Кремінь заявив, що найближчим часом  має намір реалізувати проєкт з фінансування курсів державної мови для всіх охочих коштом державного і місцевих бюджетів. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода".

Українці отримають можливість вчити українську мову за рахунок держави, - Кремінь

Так, за словами омбудсмена, саме державна влада зацікавлена в популяризації української мови та масовому проведенні курсів.

"Я думаю, що тут якраз ініціатива могла б належати як  навчальним закладам, так і  органам місцевого самоврядування. Вони повинні бути зацікавлені в тому, щоб створити необхідні сприятливі умови для своїх громадян, що передбачено законом", — зазначив Кремінь.

Крім того він додав, що на сьогодні у багатьох регіонах країни проходять україномовні курси, але вони не отримують жодної фінансової підтримки від держави, а викладачі, як правило, навчають охочих на волонтерській основі.

"Але волонтерства ми починали створювати ВСУ у 2014 році, фактично, з нуля. А сьогодні ми маємо  одну із найсильніших армій в Європі. У 2014 ми починали з безкоштовних курсів, що проводились на Майдані, але з того часу знання і популярність української мови залишилися приблизно на тому ж рівні", — зазначає Тарас Кремінь.Також він  додав, що мовне питання залишається засобом для політичних маніпуляцій у суспільстві.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Тарас Кремінь лояльно ставиться до суржику міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, оскільки він сам по собі поважна  особа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини