Головна Новини Суспільство Наука та освіта Україна спростила процедуру імміграції для іноземних IT-фахівців
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна спростила процедуру імміграції для іноземних IT-фахівців

Для якнайшвидшого залучення IT-фахівців з інших країн, Державна міграційна служба повинна змінити процедуру перевірки документів іноземців

29 вересня 2020, 18:46
Поділіться публікацією:

21 вересня Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства змінило процедуру імміграції в Україну потенційних іноземних працівників. Зокрема, згідно з новими нормами закону, закордонні IT-фахівці залишаються в пріоритеті і вимоги до них спрощуються. Про це інформує Офіс ефективного регулювання (BRDO) в своєму Facebook.

Україна спростила процедуру імміграції для іноземних IT-фахівців

Джерело: geekbrains.ru

Так, зміни передбачають розширення переліку професій, представники яких зможуть отримати дозвіл на прибуття в Україну, з 10 до 23.

Також змінилася комбінація обов'язкових і додаткових вимог, замість обов'язкової вимоги вищої освіти за спеціальністю. Вимоги до досвіду роботи скорочені з семи до трьох років. Законодавчим актом встановлюється перелік документів, які можуть підтверджувати досвід роботи, а також розміри квот для категорії професій.

В установі додали, що дані на даний момент створені всі умови для імміграції іноземних фахівців в Україні. Проте, для спрощення процесу їх переїзду, необхідно зробити ще кілька кроків.

"В першу чергу, Державна міграційна служба повинна істотно скоротити терміни на перевірку документів іноземців та почати оприлюднювати онлайн актуальну інформацію про кількість наданих дозволів за квотою висококваліфікованих фахівців і про кількість поданих заяв. Загальний термін розгляду документів не повинен перевищувати 10 календарних тижнів, хоча зараз це займає 9-12 місяців", — заявили в Офісі ефективного регулювання.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Платформа Google Meet отримає функцію шумозаглушення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини