Головна Новини Суспільство Наука та освіта Україна підкорюватиме Місяць разом з NASA
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна підкорюватиме Місяць разом з NASA

Українські вчені приєднаються до міжнародної програми освоєння Місяця

13 листопада 2020, 13:36
Поділіться публікацією:

Українці рвуться у космос — так можна охарактеризувати повідомлення Державного космічного агентства про те, що Україна братиме участь в ініційованій Сполученими Штатами міжнародній програмі по мирному дослідженню і використанню Місяця, Марса та інших космічних тіл.

Україна підкорюватиме Місяць разом з NASA

Україна стала дев'ятою країною, яка підписала договір про співпрацю з освоєння космосу. Так, держагентство з космосу приєдналося до програми Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору США (NASA) "Артеміда". Крім США в планованої діяльності виявили бажання брати участь Австралія, Канада, Італія, Люксембург, Великобританія, ОАЕ і Японія.

"Українські проекти вперше стали частиною глобального сценарію освоєння Місяця від ISECG, і логічно, що ми далі хочемо реалізовувати наш потенціал в рамках програми" Артеміда ". Перераховані принципи і Домовленості не порушують міжнародних зобов'язань України в сфері космічної діяльності. Також, я переконаний, що домовленості дадуть новий поштовх до об'єднання держав в установі багатосторонніх консультацій в контексті розвитку міжнародного космічного права, яке б відповідало сучасним викликам і планам людства в освоєнні космічного простору ", — сказав Голова ДКА Володимир Усов.

Як повідомляв портал "Коментарі", в 2024 році в ході реалізації місії NASA Artemis в районі Південного полюса Місяця висадяться два астронавта: чоловік і жінка . Таким чином, в поточному столітті почнеться новий етап освоєння Місяця, який до кінця десятиліття повинен перетворитися в стабільний процес геологорозвідувальних робіт на природному супутнику Землі. Після першої посадки в 2024 року нові експедиції на Місяць будуть відправлятися приблизно раз на рік. Для цього буде потрібно розбити базовий табір на місці приземлення. Планується, що табір буде складатися з стаціонарного укриття, пересувного будинку на колесах і місячного всюдихода з відкритим верхом. Ранні місії будуть короткостроковими — на тиждень або дві, але в міру розширення табору місії по перебуванню на Місяці будуть продовжені до двох місяців для двох осіб або до місяця для чотирьох.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини