Головна Новини Суспільство Наука та освіта Україна може зіткнутися з дефіцитом питної води
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може зіткнутися з дефіцитом питної води

У 2020 році інспекція зафіксувала близько чотирьох тисяч правопорушень у галузі водних ресурсів

30 березня 2021, 09:02
Поділіться публікацією:

Вже за 30 років наша країна може зіткнутися з дефіцитом питної води. Про це розповіли Сніданку з 1 + 1 в Держекоінспекції, передає ТСН.

Україна може зіткнутися з дефіцитом питної води

Україна може зіткнутися з дефіцитом питної води - фото з відкритих джерел

Фахівці запевняють, що в річках України спостерігається дуже високий рівень токсинів, він вищий за норму в 40 разів. Виною тому, за словами експертів, засмічення вод, викид хімікатів, а також погані очищення.

Повідомляється, що у 2020 році інспекція зафіксувала близько чотирьох тисяч правопорушень у галузі водних ресурсів. Внаслідок цього було завдано збитків майже у 200 000 000 гривень. За словами фахівців, якщо ситуація залишиться без змін, то вже до 2050 року воду для приготування їжі ми будемо змушені купувати в інших країнах.

Раніше також повідомлялося, що в доповіді ЮНЕСКО, який присвячений Всесвітньому дню водних ресурсів, йдеться про те, що в найближче десятиліття на планеті настане водна криза. Майже половина населення Землі буде відчувати дефіцит прісної питної води, а всьому виною нераціональне використання ресурсу. Ситуацію погіршують і інші глобальні проблеми, зокрема санітарна криза і пандемія коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, що в світлі прогнозу ООН, що люди, які живуть в бідних країнах, ризикують зіткнутися з дефіцитом продуктів через кризу, викликану пандемією коронавірусу, "Коментарі" вирішили запитати в експертів, чи є в Україні такий ризик, а також як від цього вберегтися. Фахівці вважають, що попри сільськогосподарський потенціал нашої країни, важливо підходити до питань продовольчої безпеки дуже серйозно. Експерт назвав кілька способів, як повинна діяти Україна, що убезпечити себе від ризику відсутності продуктів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини