Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені розповіли, що зменшує ризик смерті від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, що зменшує ризик смерті від коронавірусу

У людей, які проживають в районах з високим рівнем впливу УФА-променів, шанси померти від COVID-19 нижчі

12 квітня 2021, 16:26
Поділіться публікацією:

Сезонні коливання метеорологічних умов здатні впливати на частоту розвитку багатьох інфекційних захворювань, зокрема на коронавірус. Група вчених з Единбурга провела аналіз рівня смертності з сонячною активністю в різних країнах і дійшла висновку, що ультрафіолетове випромінювання може чинити рятівний вплив. При цьому, за словами фахівців, присутність вітаміну D не має значення. Про це повідомляє ТСН, посилаючись на Wiley online library.

Вчені розповіли, що зменшує ризик смерті від коронавірусу

Вчені розповіли, що зменшує ризик смерті від коронавірусу - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що під час експерименту вчені враховували всі фактори, які можуть впливати на сприйняття інфекцій і ризик виникнення летального результату, наприклад, стать, расу, вік, щільність населення та інші.

Дослідники провели порівняння усіх зафіксованих випадків смерті від наслідків коронавірусу в континентальній частині Штатів з рівнем ультрафіолетового випромінювання у 2474 округах протягом цього ж періоду.

Під час дослідження фахівцям вдалося з'ясувати, що у громадян, які проживають в районах з високим рівнем впливу УФА-променів, шанси померти від COVID-19 нижчі, якщо порівнювати з жителями менш сонячних районів. Вчені провели аналогічне дослідження в Англії та Італії й дійшли такого ж висновку.

При цьому вони зазначили, що результати дослідження не можна пояснити високим рівнем вітаміну D. До експерименту залучити лише області з низьким рівнем UVB-випромінювання, необхідним для достатнього вироблення вітаміну D в організмі.

Раніше портал "Коментарі" писав, що восени 2021 року в Україні можлива нова хвиля коронавірусу, якщо хід епідемії різко не змінять травневі свята і Великдень. Таку думку висловив викладач Школи охорони здоров'я НаУКМА, інфекціоніст Володимир Курпіта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини