Головна Новини Суспільство Наука та освіта Учені з'ясували, як знизити ризик зараження коронавірусом у приміщенні
commentss НОВИНИ Всі новини

Учені з'ясували, як знизити ризик зараження коронавірусом у приміщенні

Мікрокраплі з частинками коронавірусу можуть поширюватися на 2-2,5 метра

26 жовтня 2020, 13:17 comments1767
Поділіться публікацією:

Щоб вдвічі знизити ризик поширення коронавірусу в закритому приміщенні, досить регулярно його провітрювати або включати кондиціонер. До такого висновку прийшли вчені з Університету Нью-Мексико в США, передає Physics of Fluids.

Учені з'ясували, як знизити ризик зараження коронавірусом у приміщенні

Провітрювання приміщення. Фото: ecovent.lv

Мікрокраплі, що містять частинки коронавірусу, легко можуть подолати відстань до двох метрів. Але варто лише включити кондиціонер або відкрити вікно, як концентрація цих частинок стає в приміщенні більш ніж в два рази нижчою.

"Якщо ви відкриєте вікно, 70 відсотків крапель, які видихаються, просто полетять. Якщо скористатися кондиціонером, то результат буде не настільки вражаючим. І все ж концентрація частинок, які людина виділяє під час дихання або розмови, знизиться наполовину. Решта частинок будуть осідати на поверхні і теоретично знову можуть потрапити в повітря", — розповідає один з авторів дослідження Халід Талаат.

Над дослідженням працювала група фізиків. Вони вивчали, як мікрокраплі будуть рухатися в закритих приміщеннях, де можна або відкрити вікна, або включити систему кондиціонування. Зокрема, експеримент провели для того, щоб зрозуміти, як можна вберегти від зараження школярів і студентів, які змушені весь час знаходиться в закритому приміщенні.

З огляду на результати дослідження, вчені все ж акцентують увагу на тому, що нехтувати іншими правилами безпеки не можна. Йдеться, зокрема, про маски, рукавички й антисептики.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, які тварини здатні спровокувати у світі нову пандемію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини