Головна Новини Суспільство Наука та освіта Учені б'ють на сполох через можливу загибель багатьох тварин: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Учені б'ють на сполох через можливу загибель багатьох тварин: в чому причина

Дослідники виступають із закликом відмовитися від виробництва пластику

3 липня 2021, 15:06
Поділіться публікацією:

Вчені з Нової Зеландії оприлюднили шокуючі результати дослідження, в якому вони дійшли висновку, що понад півтори тисяч видів тварин має в своїх організмах мікропластик. Про це повідомляє МЕТА з посиланням на профільне видання Phys.org.

Учені б'ють на сполох через можливу загибель багатьох тварин: в чому причина

Учені б'ють на сполох через можливу загибель багатьох тварин - фото з відкритих джерел

Наявність пластика в організмах тварин пояснюється тим, що найчастіше вони приймають частинки за їжу і ковтають їх. Згідно з аналізом безлічі видів тварин, мікропластик став потрапляти не тільки в організми жителів морів або океанів, а так само і наземних і прісноводних тварин.

Вчене співтовариство дуже стурбоване результатами дослідження і виступає із закликом відмовитися від виробництва пластику. Вони впевнені, що якщо виробництво не буде припинено, то багато видів тварин опиняться на межі вимирання, оскільки адаптуватися до пластику їм не вдасться.

Нагадаємо, що Україна вже зробила перший крок до боротьби з пластиком. На повторному другому читанні прийняла проект закону № 2051-1 про обмеження обігу пластикових пакетів на території держави. Заступник директора Інституту розвитку інновацій (INTENS) Артем Петренко підкреслює, що кожну секунду в світі використовуються і викидаються 160 тисяч одноразових пакетів. Вони, як і інші пластикові предмети, призводять до загибелі величезної кількості тварин.

Наприклад, пластикова соломинка, що застрягла в носі морської черепахи; мертвий птах з пластиком, блокуючим її дихальні шляхи; пляж, завалений пластиковими пляшками та іншим сміттям. Поліетиленові пакети та упаковка, навіть розкладаючись, розпадаються на безліч мікрочастинок, які також вбивають тварин ще багато років. Ці мікрочастинки виявляють уже і в міських водопровідних мережах, і в найглибших ділянках Світового океану.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини