Головна Новини Суспільство Наука та освіта У скільки обійдеться проживання на Місяці: прогноз експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

У скільки обійдеться проживання на Місяці: прогноз експертів

У путівнику також йдеться про найпопулярніші місця на Місяці

29 березня 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Місяць вже довго розглядається як кандидат для місця створення людської колонії. У зв'язку з цим експерти Money припустили, скільки грошей потрібно людям, щоб побудувати будинок на супутнику Землі й адаптуватися до нових умов життя.

У скільки обійдеться проживання на Місяці: прогноз експертів

Фото: Depositphotos

Аналітики випустили перше у світі керівництво по іпотеці на Місяці й розповіли, де і як краще там побудувати свій будинок. За їх попередніми прогнозами, для того, щоб прожити один місяць на Місяці, людині буде потрібно десь 325 тисяч доларів. Також потрібно враховувати, що життя на супутнику Землі створить низку проблем.

Експерти кажуть, що загальна вартість будівництва будинку на Місяці може перевищувати 48 мільйонів доларів. При обліку націнки на нерухомість зростання цієї суми можливе і 60 мільйонів. Варто враховувати й адаптацію до нового способу життя, адже людині потрібні повітряні ущільнювачі, ізоляція та органічні джерела енергії.

Загалом аналітики при розрахунку приблизної вартості будинку на супутнику Землі враховували такі чинники: сировина, послуги астронавтів, транспортування матеріалів, перевезення вантажу та інше.

Крім того, для виробництва електроенергії на Місяці буде потрібен невеликий ядерний реактор, який обійдеться приблизно в 1,3 млн доларів. Альтернативою йому можуть слугувати й сонячні панелі. Вони обійдуться дешевше.

Згідно з прогнозами, сім'ї із 4 осіб потрібно буде 7 спеціальних теплиць, щоб забезпечити себе тонною їжі.

У путівнику експерти також розповіли, які місця на Місяці вважаються оптимальними для будівництва житла. Так, одним із найпопулярніших серед них став район "Море дощів". Його назвали "ідеальним сімейним передмістям".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про думки експертів щодо того, чи може Місяць вплинути на наше здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Luda

29 березня 2021, 12:34

Вот пусть миллионеры и властьимущие валят на Луну, а Землю оставят нищебродам.


Новини