У шкільному підручнику надрукували карту України без Криму: як планують вирішити скандальну ситуацію

У рекомендованому Міносвіти підручнику з української мови виявили карту України без Кримського півострова.

У підручнику з української мови для 7 класу авторства Анастасії Онатій та Тараса Ткачука надрукована карта України без Криму. Цей підручник рекомендували у Міносвіти, а друк здійснювався за державні кошти.

Літературна критикиня та книжкова оглядачка Тетяна Гонченко на ресурсі "Непозбувний книгочитун" звернула увагу на підручник з української мови для 7 класу без Кримського півострову.

"Вгадайте, звідки ця карта України без Криму? У шкільних підручниках з української мови для 7 класу (авт. Онатій А. В., Ткачук Т. П.). Це надруковано прямо поруч з текстом гімну України. Надруковані ці підручники в 2024 році. Рекомендовані Міністерством освіти і науки України", - зазначила Гонченко.

На інцидент відреагувала одна зі співавторок підручника Анастасія Онатій.

"Ми щиро взнаємо свій недогляд, піктограма у формі України без Криму потрапила в книгу через прикру неуважність… Крим наш, український - це беззаперечне твердження, і ми його проговорюємо чітко ще раз і готові робити це знов і знов", - пояснила Онатій.

Анастасія Онатій також звернулась до освітян з пропозицією виділити 10-15 хвилин на уроці для флешмобу "Домалюй Крим" та виправити помилку у підручнику.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Луганщині окупанти скасували всі пільги для школярів

Також "Коментарі" писали, що Ілон Маск пояснив, чому не дозволив Україні використати Starlink в Криму. За його словами на це вплинули американські санкції проти Росії, тому він не хотів їх порушити і відмовився ввімкнути на вимогу України Starlink в Криму.