Головна Новини Суспільство Наука та освіта У профільному комітеті Верховної Ради обговорили питання закриття вищих навчальних закладів в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У профільному комітеті Верховної Ради обговорили питання закриття вищих навчальних закладів в Україні

В Україні 334 заклади вищої освіти готують спеціалістів з галузі «Право», 27 – «Міжнародне право» і 37 – «Правоохоронна діяльність»

12 листопада 2020, 17:13
Поділіться публікацією:

Сьогодні відбулося засідання Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій. Зокрема, під час заходу розглядалося питання щодо реформування  вищої юридичної освіти в Україні. Засідання очолив виконувач обов’язків міністра освіти та науки України Сергій Шкарлет, в онлайн-режимі були присутні представники вишів, що надають юридичну освіту.   

 У профільному комітеті Верховної Ради обговорили питання закриття вищих навчальних закладів в Україні

Представник КНУ ім. Тараса Шевченка Наталія Кузнєцова вказала на дефіцит юристів високої кваліфікації в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування. На її думку, низька якість освіти в правничій науці пов’язана з великою кількістю вишів, які готують правознавців. Відомо, що 334 заклади вищої освіти в Україні готують спеціалістів з галузі "Право", 27 – "Міжнародне право" і 37 – "Правоохоронна діяльність". Виходячи з цього, студенти не приділяють уваги якості навчання. Саме тому потрібно зменшити число юридичних навчальних закладів. На думку Кузнєцової, це має відбуватися шляхом підняття рівня освіти та іміджу, а також створенням конкурентоспроможних умов серед вишів. 

Раніше "Коментарі" писали  про те, що в Україні закрили справу проти Байдена.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини