Головна Новини Суспільство Наука та освіта У пластикових пляшках з готовою сумішшю для немовлят знайшли мікропластік, що перевищує всі допустимі норми
commentss НОВИНИ Всі новини

У пластикових пляшках з готовою сумішшю для немовлят знайшли мікропластік, що перевищує всі допустимі норми

Один з авторів наукового дослідження професор Джон Болланд закликав відповідальних осіб переглянути рекомендації щодо приготування молочних сумішей для дітей в пластикових пляшках

20 жовтня 2020, 22:51
Поділіться публікацією:

У пластикових пляшках, в яких розбавляють гарячою водою сухе дитяче харчування для немовлят, був виявлений мікропластік. На думку дослідників, він виділяється в процесі приготування суміші при нагріванні поліпропілену, а також при фізичному впливі на пластиковий посуд. Результати дослідження опублікував науковий журнал Nature Food.

У пластикових пляшках з готовою сумішшю для немовлят знайшли мікропластік, що перевищує всі допустимі норми

Так, група вчених з дублінського Трініті-коледжу вирішила провести досвід. Повідомляється, що спочатку вчені стерилізували пляшечки відомих марок з поліпропілену протягом п'яти хвилин в 95-градусній воді, сушили їх і, слідуючи інструкціям виробників, готували дитяче харчування, розбавляючи суміш у воді при 70 градусах, інтенсивно збовтуючи пляшечку упродовж хвилини, щоб порошок швидше розчинився. Саме такі інструкції по обробці дитячого посуду і приготування дитячого харчування рекомендовані Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

При дослідженні рідини, вчені виявили мікрочастинки пластику, концентрація яких перевищує на кілька мільйонів на літр допустиму норму. Це стосується всіх марок пляшечок без винятку. При чому, на утримання пластика не впливало використання води, будь то дистильована або з-під крана. Досвід був проведений не одноразово, при чому вчені оцінювали стан посуду кожний наступний раз після використання. Досліди показали, що найбільший вплив на концентрацію мікропластику мала температура води при стерилізації, а також інтенсивне збовтування суміші. Відповідно, якщо змінити температуру і манеру перемішування суміші, то і кількість мікрочастинок пластика скорочувалася.

Вчені пропонують розробити спеціальне внутрішнє покриття такого посуду, або виготовляти її з інших видів пластику, які були б стійкими до дії гарячої води й механічних навантажень.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, які діти найчастіше страждають на астму та алергію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини