Головна Новини Суспільство Наука та освіта У Німеччині виявили найдавніші людські сліди, яким понад 300 тис років: вони належать предкам неандертальців
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині виявили найдавніші людські сліди, яким понад 300 тис років: вони належать предкам неандертальців

У Нижній Саксонії, на стоянці Шьонінген між слідами доісторичних слонів вчені побачили три викопних сліди Homo heidelbergensis. Їм понад 300 000 років

15 травня 2023, 12:45
Поділіться публікацією:

Про це пишуть "Коментарі", з посиланням на результати роботи дослідників, викладені у Quaternary ScienceReviews.

У Німеччині виявили найдавніші людські сліди, яким понад 300 тис років: вони належать предкам неандертальців

Скам'янілі сліди з ділянки Шьонінген. Фото з відкритих джерел

На думку вчених, два з трьох слідів були залишені молодими людьми, один – дитиною. Прадавні знахідки виявили у березово-сосновому лісі, де колись було озеро. Туди приходили слони, носороги та парнокопитні аби скупатися й напитися води. Всередині цього пейзажу – розташувалася сім’я "людей Гейдельберзьких", що є предками неандертальців та сучасної людини Homo sapiens, переконані науковці.

"Цей вимерлий людський вид мешкав на берегах озер або річок з мілководдям. Залежно від сезону навколо озера були доступні рослини, фрукти, листя, пагони та гриби. З того, що це сліди дитини та молодої пари, можна зробити висновок, що це була, скоріше сімейна прогулянка, ніж рейд дорослих мисливців",– зауважив один з авторів, доктор Флавіо Альтамура.

Як стверджують вчені, виявлені сліди – найдавніші людські доісторичні знахідки, відомі сьогодні в Німеччині. Водночас, команда експертів проаналізувала і серію знайдених слідів вимерлих слонів, із прямими бивнями. Цей прадавній вид тварин, важив до 13 тонн.

"Слонячі сліди, які ми виявили в Шенінгені, сягають дивовижної довжини – 55 сантиметрів. Ми також знаходили в коліях уламки дерева, які тварини вдавлювали в землю. Один слід також належить носорогу – Stephanorhinus kirchbergensis або Stephanorhinus hemitoechus – і це перший слід цього виду, виявлений у Європі, – підкреслив доктор Джорді Серанджелі, керівник розкопок у Шенінгені.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Названо найпопулярніші породи собак в Україні "Кінологічна Спілка України" назвала найпопулярніші породи собак в Україні: Німецький шпіц/померанець, Французький бульдог, Чихуахуа, Вельш коргi пемброк та Йоркширський тер'єр.

 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини