У МОН розповіли про нові правила карантину для шкіл, що почнуть діяти з 19 грудня

З нового тижня до чинних карантинних обмежень для закладів освіти додається ще три

В Україні з прийдешнього тижня, а саме з 19 грудня, змінюються правила карантину. Нові карантинні обмеження, зокрема, визначено й для закладів освіти. Про це інформує Міністерство освіти і науки України сьогодні, 16 грудня.

Так, на період дії карантину з 19 грудня для шкіл й університетів вводять наступні заборони:

- відвідання закладів освіти здобувачами освіти групами у понад 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;

- відвідання закладів освіти, якщо на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та персоналу закладу;

- проведення у закладах освіти масових заходів (вистави, свята, концерти) за участю дітей з більш ніж однієї групи чи класу та за присутності глядачів.

Нагадаємо, під час січневого локдауну – з 8 по 24 січня - школи та університети в Україні будуть навчатися дистанційно. За бажанням навчальний заклад зможе на цей період оголосити канікули. Активно функціонуватиме платформа "Всеукраїнська школа онлайн". "Коментарі" докладніше дізналися, як Міносвіти планує організувати навчання під час локдауну.

Раніше повідомлялося, від якої їжі доведеться відмовитися українським школярам із нового року. Так, із 1 січня 2021 року в школах України почне діяти новий Санітарний регламент, який передбачає низку вимог до харчування школярів. Зокрема, нові санітарні правила визначають перелік продуктів харчування, які заборонено продавати у шкільних буфетах чи автоматах в Україні.