Головна Новини Суспільство Наука та освіта У мережі з'явилися нові приголомшливі знімки Юпітера
commentss НОВИНИ Всі новини

У мережі з'явилися нові приголомшливі знімки Юпітера

Смуги хмар Юпітера, що обертаються в протилежних напрямках, добре видно на всіх трьох зображеннях

13 травня 2021, 23:12
Поділіться публікацією:

У мережі з'явилися нові приголомшливі знімки Юпітера

Знімки Юпітера. Фото: Space

Астрономи показали нові вражаючі знімки Юпітера. Нові фотографії вдалося отримати за допомогою космічного телескопа Hubble і обсерваторії Джеміні-Норт на Гаваях.

Як пише Space, кадри демонструють деталі турбулентної атмосфери Юпітера на різних довжинах хвиль, допомагаючи з'ясувати, що є рушійною силою освіти масивних штормів на планеті. Вчені обробили зображення, отримані в інфрачервоному, видимому і ультрафіолетовому діапазонах хвиль, щоб паралельно порівняти різні види хмар над газовим гігантом.

На відміну від червоних плям на інфрачервоному зображенні чітко видно циклонний вихор, який поширюється зі сходу на захід. Серія вихорів протяжністю майже 72000 кілометрів виглядає як яскрава смуга в північній півкулі планети.


Нагадаємо, в від вже 4 роки космічний апарат Juno обертається навколо планети Юпітер, скануючи його атмосферу і фіксуючи магнітні і гравітаційні поля. На космічному пристрої також встановлена камера, створена для зйомки зображень полюсів і поверхні газового гіганта, які раніше не були задокументовані.

Спільнота любителів астрономії допомагає в плануванні, пропонуючи, коли і де потрібно сфотографувати планету. Як тільки зображення відправляються назад на Землю, спільнота отримує доступ до необроблених даних, які за допомогою невеликого ноу-хау в області редагування фотографій перетворюються в одні із самих приголомшливих зображень Юпітера. "Я не знаю, що б ми робили без них!" говорить Хансен-Кохарчек, — "За останні два роки ми стали покладатися на них як на важливих членів нашої віртуальної команди".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини