Головна Новини Суспільство Наука та освіта У кишківнику людини виявили віруси, невідомі науці
commentss НОВИНИ Всі новини

У кишківнику людини виявили віруси, невідомі науці

Група міжнародних вчених виявила в кишківнику людини близько 55 тисяч видів вірусів, понад 90% з яких були невідомими

27 червня 2021, 12:35
Поділіться публікацією:

Кишківник є одним із найважливіших органів нашого тіла. У його мікробіом входять бактерії, віруси, грибки й паразити, тобто це унікальна сукупність організмів. Нещодавно група міжнародних дослідників виявила в кишківнику близько 55 тисяч видів вірусів, більшість із яких невідомі науці.

У кишківнику людини виявили віруси, невідомі науці

Вчені знайшли в кишківнику людини невідомі віруси (фото з відкритих джерел)

Вчені з США та Австралії вивчили близько 12 тисяч загальнодоступних кишкових вірусних геномів, зразки яких збирали у жителів з 24 країн світу. Виявилося, що 92% виявлених вірусів були до цього моменту невідомі науці.

Деякі їх підвиди продемонстрували дивовижні географічні закономірності. Наприклад, вірус crAssphage був досить широко поширений в Азії, але рідко зустрічався або зовсім був відсутній у зразках із Європи та Північної Америки.

Дослідники вважають, що їх нове дослідження допоможе розвитку так званої фагової терапії, під час якої віруси використовуються для боротьби з бактеріальними інфекціями.

Нагадаємо, що в американця виявили синдром ферментації кишківника. Чоловік варив у своєму організмі алкоголь. Виявилося, що в його кишківнику росли грибкові дріжджі, які зброджували вуглеводи у спирт. Подібний випадок був не першим в США, захворювання є недіагностованим.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато людей скаржаться на проблеми з кишково-шлунковим трактом, тому часто вдаються до застосування лікарських препаратів. Однак вчені довели, що нормалізувати роботу харчової системи можна і за допомогою козячого молока. Фахівці зробили такі висновки після дослідження, метою якого став пошук продукту, здатного захистити кишківник від запальних процесів і різних недуг.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини