Головна Новини Суспільство Наука та освіта У Гонконзі стануть масово виробляти людиноподібних роботів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Гонконзі стануть масово виробляти людиноподібних роботів

Компанія-розробник людиноподібних роботів приступить до масового виробництва вже в поточному році

27 січня 2021, 10:27
Поділіться публікацією:

Компанія Hanson Robotics, яка базується в Гонконгу, заявила про намір запустити у виробництво людиноподібних роботів вже у 2021 році.

У Гонконзі стануть масово виробляти людиноподібних роботів

Робот Софія / фото gameuru.ru

Hanson Robotics є розробником першого у світі робота-андроїда зі штучним інтелектом. Сам виріб було представлено публіці під ім'ям Софія ще у 2015 році. У 2017-му Софії видали паспорт підданого Саудівської Аравії, і, таким чином вона стала першим роботом-громадянином. Тепер же, згідно з планами керівництва, підприємство має намір виготовляти подібних роботів в масових кількостях.

Представники технологічної компанії повідомляють, що чотири роботизованих моделі будуть випускатися в першому півріччі поточного року. Hanson Robotics націлена на випуск тисяч моделей, в тому числі нового робота Грейс, розробленого для сфери охорони здоров'я.

"Світ в період пандемії потребуватиме все більшої й більшої автоматизації, що зможе забезпечити людям безпеку", — говорить засновник компанії Девід Хенсон.

У компанії переконані, що роботи знайдуть застосування не тільки в медицині, але і в таких галузях, як роздрібна торгівля, обслуговування клієнтів і авіаперельоти.

Відзначимо, що Міжнародна федерація робототехніки стверджує, що у 2019 році обсяг продажів роботів виріс на третину в порівнянні з попереднім періодом.

Як повідомляв портал "Коментарі", роботи Atlas і Spot від Boston Dynamics можуть багато чого: спринт, гімнастичні вправи, паркур, сальто назад, відкривати двері, щоб впустити своїх друзів, мити посуд і влаштовуватися на справжню роботу. Але останнє відео компанії додає ще один вражаючий трюк в репертуар роботів: запальні танцювальні рухи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини